Case studie
november 25, 2020

Grote partij dakventilatoren

Wanneer je vocht, schadelijke gassen en/of warmte wil afvoeren uit een productiehal of een kantoorgebouw is het raadzaam om een dakventilator te installeren. Maar hoe werkt een mechanische dakventilator eigenlijk? De meeste mechanische dakventilatoren hebben een roterend afzuigsysteem. Dat wil zeggen dat ze zowel functioneren met centrifugale waaiers als met axiale waaiers. De efficiëntie van dakventilatoren met centrifugale waaiers zijn overigens een stuk efficiënter.

Toepassing

Voor een logistieke dienstverlener, die toe was aan een nieuw magazijn voor op- en overslag van chemicaliën, hebben wij samen met onze partner meegewerkt aan het ontwerpen van een ventilatiesysteem door middel van dakventilatoren. Vanwege de gevaarlijke stoffen is het logistieke centrum verdeeld in 42 compartimenten. Hierdoor waren er 42 ventilatoren nodig voor de toevoer en 42 ventilatoren voor de luchtafvoer. Onze klant is een installateur die gespecialiseerd is in het detecteren van kleine concentraties gevaarlijke stoffen en hierbij de ventilatie in het pakket meeneemt.

Uitdaging

Het was een grote uitdaging om een betaalbare oplossing te zoeken met zowel toevoer als afvoer dakventilatoren. Aangezien de meeste standaard dakventilatoren gebruikt worden voor de afvoer van lucht, hebben wij een speciaal model ontworpen voor de toevoer ventilatoren. Daarnaast moest de lucht ook eerst gefilterd worden alvorens hij naar buiten werd afgezogen.

Oplossing

Uiteindelijk hebben we in samenwerking met de klant een dakventilator op maat ontworpen. Hierbij is er gekozen om een axiaal ventilator te voorzien van een kunststof regenkap. De bodemplaat en het huis zijn uitgevoerd staal verzinkt. Deze dakventilatoren hebben een diameter van 630mm en kunnen 20.000 m3/h lucht per stuk verplaatsen. 

Slingerland Techniek heeft een zeer breed productgamma aan dakventilatoren. Zowel met traditionele AC motoren, als ook met de energie zuinige EC techniek. Neem zeker eens een kijkje in ons assortiment aan dakventilatoren. Onze range van standaard dakventilatoren is als volgt: 

  • EC dak ventilatoren van 129 tot 16596 m³/h
  • AC dak ventilatoren van 20 tot 17993 m³/h

Neem een kijkje in de gallerij:

  • Dakventilatoren
  • Dakventilator
  • Axiale Dakventilator
  • Parktijkopstelling

(Klik om te vergroten)

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Slingerland Techniek begrijpt dat het voor bedrijven moeilijk is om aan te geven waar ze precies naar op zoek zijn. Om bedrijven optimaal van dienst te kunnen zijn kijken we samen naar de bedrijfssituatie. Vervolgens worden de mogelijke oplossingen besproken zodat we in volledige samenspraak uw bedrijfsprobleem kunnen oplossen.

Heeft u vragen dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken op +31 (0)33 465 13 92 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Er kan geen verbinding worden gemaakt met het Leadix platform.
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!